28.1.2003

 

Týden uběhl jako voda a já opět zapracoval na Popelnici.

 

Pokračování v práci na Popelnici pokročilo ve smyslu přípravě na nové prahy, blatníky a čelo. Takže jsem dodělal poslední opravy na skeletu vozu (doobrousil, donatřel, doopatlal ...). Nýtovací kleště, kterým praskli všechny tři kleštiny najedou, jsem si půjčil od spolužáka (Jardy Tomka). Bohužel, jejich staří bylo přibližně stejné jako našich kleští, takže jsem zjistil, že asi nejty v dávných dobách byli na jiný koncepci, jelikož i u těchto kleští praskla jedna kleština. Tu jsme naštěstí měli náhradní (jen jednu) a tak to tam táta vyměnil a tím opět nýtování skončilo. Vyvození z toho je že budem muset koupit moderní nejtovací kleště :-(.

Zjistil jsem taky jednu nepříjemnou věc. Když jsem očišťoval ty blatníky co jsme koupili na vrakáči, tak se objevilo nepředvídatelně moc zrezlých částí a někdy dokonce i naskrz. To teda vedlo k tomu že sem si musel připustit koupi nových blatníku. A tak v tuhle chvíli už jsou koupené. S nimi i ty blinkříky postranách a táty už i přivez starší kapotu z vrakáče, kterou tam  koupil.

Tenhle tejden máme v pátek prázdniny, a tak počítám že bych jel opět na chatu a pokračoval. Tentokrát však na přípravě blatníků a čela na přidělání ke skeletu.

A na závěr - opět spousta fotek.

 

<< Seznam článků >>