17.11.2003

 

Téměř po půl roce vám přináším novinky ohledně Popelnice.

Stalo se toho opravdu hodně.

 

Poslední aktualizaci těchto stránek provázela moje příprava na maturitu. Od té doby jsem měl vždy tak málo času, že jsem se k této činnosti dohrabal až téměř po půl roce, omlouvám se za to.

Nebudu to dále protahovat a vše co se událo řeknu jen ve stručnosti.

Abych zakončil regeneraci Popelnice, měl bych vyjmenovat vše co na ní je uděláno nové, ale z úspory času bych radši vyjmenovat to, co zůstalo v původním stavu: spojka, převodovka, řazení a rozvodový řetěz. Bohužel, tyto čtyři věci mají značně pokročilý poločas rozpadu. Spojka nejspíš odchází, převodovka je jakš-takš, ale pouze 4 stupňová, řazení - nejde tam pořádně 1-ka a 3-ka a rozvodový řetěz je nejhlučnější část motoru. Jinak vše ostatní je buď vyměněno, opraveno nebo po generálce.

Takže během těch půl roku se stalo:

Motor je po generálce, protože jsem ho několikrát uvařil v důsledku špatného termostatu a ucpaného chladiče. Povedlo se mi to tolikrát, že v průběhu těch 5-ti měsíců je těsnění pod hlavama měněný 3-krát, a spousta věcí v motoru je nová. Díky jednomu z uvaření motoru se mi povedlo nabourat. Prostě sem potřeboval rychle zaparkovat, byl jsem v levým pruhu, sjedu ke krajnici a s sebou sem vzal i favorita kterýho sem neviděl ve zpětném zrcátku :-) Naštěstí to schytali jen zadní dveře a já s 2000Kč pokutou. A poslední uvaření a výměnu těsnění má na svědomí hadička vedoucí z přepadovky k termostatu, která vypadla a tak mi při jízdě 50 km za Prahou vytekla voda z chlazení a motor se doslova zapek. Krom toho všeho mi blbnul startér, takže ten je taky po generálce. Přidal jsem do Popelnice alarm, a to by mohlo být z toho stručného výpisu snad vše.

Skoro vše je zdokumentováno a najdete to v sekci fotoalbum.

 

 

<< Seznam článků >>